And now, the end is near

30 oktober 2007

En dat was de vakantie dan alweer. We zijn gisteren weer aangekomen in Manila. Na een fantastische vakantie voelt dit toch ook al wel een beetje weer als thuiskomen. Vandaag ben ik nog aan het werk (laatste overleggen etc) en morgen gaan het vliegtuig. Alles gaat hier erg goed, we hebben een fantastische vakantie gehad!

Ook een maand voelt nog niet lang genoeg... Maar ik heb ook weer zin om naar huis te gaan. Dus, tot snel allemaal. Foto's en verhalen volgen wel weer in Nederland! 

 

Ground control to Major Tom

15 oktober 2007

Even een kort berichtje vanuit de Filipijnen! Alles gaat hier uitstekend. We zijn gisternacht rond 5 uur teruggekomen in het hotel. De eerste week hebben we in Manila doorgebracht (Malls, Corregidor, Lake Taal etc) en afgelopen week zijn we in het noorden geweest (Bagiou, Sagada en Banuae). Erg erg mooi en indrukwekkend allemaal! En nu dus weer in Manila.

Morgen vliegen we naar Palawan (Puerto Princessa). Na 4 nachten gaan we dan door naar Cebu om vanuit daar ook Bohol te bezoeken. De laatste 5 nachten spenderen we in Boracay. En dan nog eventjes in Manila.

Hebben jullie daar de winterjassen alweer aan?.... 

Misschien dat ik straks nog even wat foto's online zet!

Liefs, D & N (so happy together... ) 

En dan zit het werk gedeelte er alweer op. Afgelopen week druk bezig geweest met overdragen en het maken van een planning. Maar we hebben nu een goed werkdocument klaarliggen met hopelijk genoeg informatie om dit gedeelte van het project tot een goed einde te brengen.

Afgelopen weekend heb ik mijn Paddi gehaald! Ben er erg blij mee en wat was het een indrukwekkende ervaringen! Ik kan het echt iedereen aanraden. Maargoed, afgelopen weekend dus richting Anilao. We kwamen daar rond middernacht aan (vrijdagavond weggegaan). Na een paar biertjes kreeg ik de sleutel van mijn "kamer" hoewel "hutje op stelten in zee" een meer typerende omschrijving is. En als je dan in je bed ligt, en je hoort de zee op een paar meter afstand dan besef je dat het leven toch wel erg goed en mooi kan zijn.

De volgende dag rond half 8 opgestaan en na een ontbijt werd het dan toch eindelijk tijd om te gaan duiken. Die zaterdag hebben we 3 duiken gedaan. Het is lastig om te beschrijven wat je allemaal ziet onder water maar denk maar aan alle Discovery en National Geographic films en documentaires.

Meest opvallende (die ik nog weet) vissen / beesten waren toch wel de clownfish (NEMO!!), baracuda, een of andere zeeslang, de NapoleonFish en de seacucumber. Op de zondag zijn we richting een duikplek gegaan, genaamd the Cathedral. Zie ook hier voor een foto. Zondagmiddag kreeg ik dan mijn diploma / Paddi!

En vandaag (vanochtend) heb ik Dorien opgehaald van het vliegtuig. Ze ligt nu lekker te slapen (terwijl er hier een orkaan / typhoon langs komt) maar ik ga haar zometeen wakker maken. Voor de rest hebben we vandaag weinig plannen maar dat is slechts stilte voor de storm...

VAKANTIE!!!