Advanced!

28 mei 2008

Na 5 duiken en het doorwerken van dit boek:

kan ik zeggen dat ik "Advanced Diver" ben (ook wel adventure diver genoemd).

Afgelopen weekend (en nog 2 dagen extra) ben ik Raymond in Anilao geweest. Hier hebben we 9 duiken gedaan waaronder dus 5 voor mijn advanced cursus. Samengevat dus 4 "fundives" en de volgende 5 advanced dives:

  1. Night Dive
  2. Peak Performance Buoyancy
  3. Underwater Naturalist
  4. Deep Dive
  5. Underwater Navigation

Wat het inhoudt? De night dive (duh) houdt in dat je 's nachts (in het stikke donker) een duik maakt met behulp van zaklampen etc. De peak performancy buoyance leert je betere balans te hebben onderwater. De underwater naturalist leert je hoe je soorten onder water kunt identificeren. De deep dive test je vermogen tot nadenken onder water (raar genoeg, er zijn legio mensen die hun geboortedatum op 30 meter diep niet meer weten). Als laatste, de underwater navigation leert je hoe goed gebruik te maken van een kompas.

Naast de 5 "verplichte" duiken hebben we dus ook nog 4 fun dives gedaan. Al met al een erg relaxed weekend waarin we veel mooie dingen gezien hebben (Lionfishes, Clownfishes, Jacks, Octopus, Snappers, Pufferfish, Green Moray Eels, Stringrays etc). Sowieso de hele cast van Finding Nemo.

En vanochtend is Ray weer met het vliegtuig teruggegaan naar NL. Ik blijf nog een paar dagen om wat zaken af te ronden en nieuwe dingen weer op te starten. Ik heb zo langzamerhand wel weer erg veel zin om thuis te zijn.
..


Ps. Oh ja, nog bedankt voor alle felicitaties voor mijn verjaardag. Leuk om te weten dat er zo aan je gedacht wordt. Zelf heb ik er met Ray een biertje op gedronken uitkijkend op de zonsondergang te Anilao.

Same old same?

14 mei 2008

En we zijn weer terug in Manila. Vorige week maandag (5 mei) vertrok het vliegtuig uit Amsterdam en dinsdags (6 mei) werd ik weer afgezet in het o zo vertrouwde Manila.

Some things never change. Het voelt weer als normaal. Raar dat zoiets toch heel gewoon kan worden. Het is natuurlijk nog steeds bijzonder om aan de andere kant van de wereld te zijn maar toch voelt het dan ook heel dichtbij.

Het project (ja, hetzelfde project) gaat goed. Het team is hard bezig om in razend tempo een record aan taken weg te werken. Het hebben van een deadline helpt merk ik, ook voor mezelf. Het geeft meer focus aan het project.

Deze week willen we proberen voor de deadline van 22 mei het project qua functionaliteit af te maken. Volgende week komt Raymond van IDVision om het grafisch helemaal top te maken.

Buiten dat er hard gewerkt wordt (wat soms niet makkelijker wordt gemaakt door de ERG hoge temperaturen hier.. 's nachts "koelt het af" naar 32 graden, waar het overdags blijft steken op soms 38) gebeuren er ook leuke dingen! Morgen gaan we bowlen (iets wat het team nog nooit gedaan heeft) en samen met Raymond ga ik duiken. Samen met oude instructeur ga ik in Anilao mijn "advanced" diploma halen. Erg veel zin in!

Voor de rest nog wat filmtips:

Erg uiteenlopend maar allemaal de moeite waard! In Nederland nog wat gebeurt?